På bildet: Hans Nordeng var opptatt av laksens vandringer - også i Salangen.
Verdenskjent forsker blir husket:
Nordeng vil bli hyllet
Skrevet av:
Mats Nilsen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf.: 77171680
Publisert: 07.06.10 kl. 07:30

Tidligere salangsværing, Hans Nordeng gikk bort for kort tid siden, og han blir hyllet i årboken for Salangen 2010 for hans store aktivitet for laksebestanden i Salangen.
Professor i mattematikk og naturvitenskap ved universitetet i Oslo, Hans Nordeng gikk bort søndag 9. mai, og han ble 91 år gammel. Hans Nordeng bodde sørpå, men han var godt kjent og aktiv i Salangen, ettersom at han ble født og oppvokst her.
Forsket på laks
Noe av det som Hans Nordeng gjorde i Salangen, var forskning på laks. Hans gjorde seg godt kjent da han fant ut blant annet hvordan laksen klarer å finne veien hjem til plassen der den ble født, og bivirkningene på opprettsfisk. – Hans Nordeng ble verdenskjent for sin forskning på laksen. Jeg kjente han som både underviser og som kollega, og han var alltid veldig opptatt av Salangen, forteller pensjonert forsker Ivar Mysterud til nettavisen. 
 
På bildet: Hans Nordeng var levende opptatt av laksens vandringer. Her i lag med en av sine elever fra universitet.
 
Kommer i årboken
Hans Nordeng brukte nesten hele sitt liv på sin forskning. For sin aktivitet som han la ned i Salangen skal han få en egen tekst til minne i årets utgave av Årbok for Salangen. – Hans Nordeng var en viktig støttespiller, også til årboka. Vi skal ha en egen minne-tekst om han i 2010 utgaven, forteller historiker og leder i Salangen Historielag, Eliseus Rønnhaug til nettavisen.