Leder i Salangen Historielag, Eliseus Rønhaug (nærmest) og redaktør for Årbok for Salangen, Jostein Sagerup blar igjennom den fine jubileumsutgaven. FOTO: JON HENRIK LARSEN
Tydelig stolt historielag:
- Her er jubileumsboka!
Skrevet av:
Jon Henrik Larsen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf.: 957 900 86
Publisert: 18.11.14 kl. 07:30

SJØVEGAN: I år gis den 30.utgaven av Årbok for Salangen ut. Det var en stolt redaktør Jostein Sagerup (t.h) og leder i Salangen Historielag, Eliseus Rønhaug (t.v) som i går kunne presentere boka for nettavisen.

Det var to engasjerte karer som i går formiddag kunne møte nettavisen for å introdusere årboka. Redaktør Jostein Sagerup og leder i Salangen Historielag, Eliseus Rønhaug er meget fornøyd med sluttresultatet av jubileumsboka. Det er en innholdsrik bok som nå kommer som nummer 30 i rekka av årbøker. Den har i år et opplag på 934 bøker og koster kr. 150,-.  - Helt fra den første boka i 1985 har vi fokusert på det gamle, tradisjonelle Salangen, og nå har vi utviklet oss litt mer mot den aktive bygdeutviklingen som er idag, sier Jostein Sagerup.
I stive permer
I forbindelse med jubileumsutgaven kommer årboka for første gang i nytt utseende, større format og med stive permer. Som alle de foregående bøker inneholder også jubileums-årboka et bredt tilfang av varierte tekster og bilder, som omhandler personer og hendelser fra fjern og nær fortid, men også nåtid. - Noen av historiene vi har skrevet i årets utgave er blant annet om det gamle Meieriet på Sjøvegan og drifta der. Vi har også sett nærmere på de som vandret ut til Amerika i sin tid fra Salangen. I tilegg er det ymse fortellinger fra gård og grender i Salangen, sier en stolt redaktør Jostein Sagerup.  Man har også i år fornyet årboka litt, med at man har laget en kavalkade i bilder og tekst over Salangen- året som har gått.
 

Klar for salg
For de som lurer på når og hvor boka kan kjøpes, så er den allerede lagt ut for salg på en rekke steder. Den kan kjøpes enten ved dørsalg eller på Narvesen på Sjøvegan, Best Sjøvegan eller Coop Extra i Bardu. Ragnhild Fjeldstad på Indlandet Automobilverksted på Salangsverket vil også selge boka. Hvis noen utenfor kommunen vil kjøpe boka, kan man ta kontakt med Rønhaug eller Sagerup privat på telefon eller på e-post. Kanskje noen vil sette pris på denne boka som julegave i år?.